Hai semua. Bahaya tak kalau sy kerap makan buah oren? :') Tekak rasa terliur betul bila tgk oren.

9 Balas

tak bahaya, sis. saya everyday makan buah oren tapi sebijik or dua bijik je sehari sebab kuantiti macamtu je dah mengenyangkan 😊

3y ago

tq sis for sharing ☺️ Sy sehari kerap makan, kdg2 lebih 5-6 biji.. kadang2 tak boleh control rasa. Lagi oren yg besar, sampai limau yg kecil tu yg santap . In Shaa Allah, lepas ni Sy cuba control ikut suggestion sis ya. Tq tauu :')

boleh je sis.. vit c bnyak dlm buah oren.. Tapi sehari tu limit 3 biji pon okey esok mkn lagi 😉

3y ago

okay baik.. okay juga ya sis, dalam 3 biji kan.. tq tau share :)

Elok je mkn oren, byk khasiat dgn vitamin. Cuma control amount. Jgn makan melampau byk pulak dlm sehari

3y ago

itulah sis.. Sy cuba control juga.. sebab sehari kalau boleh 4-5 biji sy santap. sekarang cuba kurang sikit pengambilannya:')

Bagus lah makan buah oren, buat jus mix dgn carrot lagi sedap😋😋😋

3y ago

terima kasih sis atas ideanya. best jugak tuu :)

kerap makan xbahaya cuma jangan ambil dalam kuantiti yang berlebihan.

3y ago

sama2 😁

Tkda mslh pn sis mkn buah oren..

Jangan risau itu vit c utk ibu n ank

3y ago

baik.. tq sis :)

Boleh. Bagus je buah oren.

elok la