Resipi Pemanis Mulut Yang Mudah Menggunakan Buah Blueberry, Khas Untuk Si Manja Anda

Buah blueberry mungkin kelihatan kecil, namun ia ternyata mempunyai banyak khasiat untuk tubuh anda! US HIGHBUSH BLUEBERRY COUNCIL baru-baru ini melancarkan kempen "The Little Blue Champion" meraikan manfaat kesihatan yang menakjubkan dari blueberry. Ikon Kecergasan Malaysia, Linora Low telah berkongsi resipi mudah menggunakan blueberry yang comel ini. Dia mencadangkan kanak-kanak menjadikan blueberry sebagai snek sihat bagi merangsang perkembangan kognitif mereka. Ini adalah cara kreatif untuk anak-anak anda minum susu setiap hari, malah resipi ini boleh disediakan dengan cepat! Jom tengok resipi yang disediakan. RESIPI 1: Muffin Blueberry Dengan Kobis Bunga (Hidangan 10 Orang) Bahan-bahan: ¼ cawan blueberry segar atau yang dibekukan 1 ½ cawan puri epal 100g kobis bunga 3 biji telur 1 ½ cawan tepung badam 1 sudu teh serbuk penaik 4 sudu mentega kacang ⅓ gula perang 2 sudu teh serbuk kayu manis 2 sudu biji chia Cara membuat: -Panaskan ketuhar ke 180 darjah celsius. -Masukkan semua bahan kecuali blueberry ke dalam pengisar. Kisar sampai halus. -Sediakan bekas kek cawan. Sembur dengan minyak zaitun, dan masukkan adunan sama rata.L -Letakkan blueberry ke dalam bekas kek cawan sebanyak mana ada suka, disyorkan 4-5 biji bergantung kepada saiz bekas tersebut. -Bakar dalam ketuhar selama 20-22 minit, atau sehingga tengahnya cukup masak apabila dicucuk dengan pencungkil gigi. RESIPI 2: Susu Berperisa Blueberry Bahan-bahan: 2 cawan blueberry segar atau yang dibekukan 1-2 cawan susu penuh lemak/susu badam/santan 2 sudu madu 1 sudu teh biji chia Cara membuat: Campur kesemua dan kisar. Boleh dihidang segera! Selamat mencuba! Gambar ehsan: Jaya Grocer

Resipi Pemanis Mulut Yang Mudah Menggunakan Buah Blueberry, Khas Untuk Si Manja Anda
17 Balas

Kebetulan ada blueberry dlm fridge. 🤩🤩🤩🤩🤩 Tp bkn brand ni la.

Wahh.. Sedapnya. Bolehlah cuba utk anak nnti. Mudah2an dia suka❤️

Sedapnya! Tp cpt habis, Silap2 tak sempat buat muffin hehehehe

Favorite nih! Harap menjadi la nak try buat ni 😀😀

thanks. anak besar sikit boleh cuba

Ini bukan anak jee yg makan 😂😂😂

5y ago

Hahahahahaha

Thank you for the recipe!

😍😍😍😍😍

Uuuuu lazat nihhh

Wahhh boleh cuba!