SUKA BUAH APA MASA MENGANDUNG?

Buah apa yg mommies amalkan masa mengandung?

271 Balas

Buah tembikai elok utk pertambahan air ketuban..smlm sy scan 3d,sono tu ckp air ketuban paling cantik dlm 16 lebih,tp byk sgt pon tak boleh jugak..sy pnya 14.5 je,tp kira okay la normal..mmg beza air ketuban org yg suka makan buah tembikai atau mnum jus buah,air ketuban byk and baby ad byk ruang utk bergerak..boleh cuba amalkan 😘

3 bln pertama mkn buah delima n burung mempati utk otak anak bg bijak.bln seterusnya bykkan buah tembikai dan lain.ulam2 sayur semua sy mkn.jgn tinggal 1 pun.klu x anak kuar nanti memilih x mkn sayur la..x mkn buah la...😅😅

Mcm smua buah sy nak makan. Tp suami slalu beli pisang, epal, anggur, jambu batu, longan, rambutan..yg paling kerap skali pisang, anggur n epal lah..sbb senang nak beli.sntiasa ada..

Mcm²buah... Tp paling Suka buah Naga merah paling berkhasiat.... Air kelapa muda...sepanjang preggy baru ni... Alhamdulilahhhh....dh 2 Minggu... kepala baby xberkerak...

1st trimester - oren. sebab lidah rasa pahit sangat. 2nd trimester - tembikai & kelapa. sejuukkk je badan bila dapat minum jus tembikai & air kelapa.

Klau ikutkan selera lagi suka jambu batu .. tp kalau nk buah yg terbaik utk mommy n baby boleh la amalkan kurma , buah delima ..

mcm2 jenis buah sy makan..delima,epal merah hijau,jambu batu,tembikai..klau boleh kat peti ais tu mesti kena ada stok buah 😊

Tembikai susu,tembikai,anggur,epal,oren, rambutan,pisang,jambu sebab 1st trimester ari tu x boleh telan apa2 kecuali buah.

ngidam buah kundang 😭 smpai skrg tak dpt dpt lg , apa kena la ngan tekak ni , 2 family carik smata untuk sy ,

Saya hari2 mesti buah pearl and kiwi . Pastu selang 2 jam saya minum anmum . HB sentiasa cantik . Xpnh low