Buah Nenas baik atau tidak untuk ibu yang mengandung.

Nak tanya,adakah memakan nenas memudaratkan ibu yang mengandung?. Ramai mengatakan diawal kandungan begini ,memakan buah nenas tidak elok untuk ibu mengandung.. Namun, saya suka akan buah nenas sejak mengandung. Sekarang kandungan saya masuk 15 minggu.

1 Balas

Boleh je mkn buah nanas.. X salah pon.. Tapi elak kn mkn buah nanas mentah lh.. Sbb tak elok mkn mknan yg mentah.. Kalau mkn buah nanas yg dh masak ranum tu.. Boleh je.. Buat air Nanas pon boleh..