Obimin

Btol ke org ckp kalau kite mkn obimin, bby akn jadi besar??? ?

11 Balas

Org cakap jgn percaya sgtlah. Sy makan obimin smpi 3rd trimester, anak keluar halus je. Masa start makan obimin, kiri kanan org cakap nnt anak besar. Mengalahkan doktor.

5y ago

X prnah dgr plk mcm tu...

sy mkn obimin start dr bukak buku pink smpai skrg ni 36w, alhamdulillah..doc ckp berat bby still normal lg..tak kecik sgt n tak besar sgt 😊

Sy makan ferrous femarate dik. Lg tinggi dos dr obimin. So far ok ja.. better refer doc dr dgar ckp2 org. Doc tahu kite perlukan iron atau x

Baby risiko jd besar if kita mkn makanan tggi gula secara berlebihan je, lead to GDM..

Xdelaa..obimin xbg baby besar. Mknan bergula if sis ada GDM lead baby jadi besar.

Kalau ada risiko2 cmtu dr tak suruh ler makan obimin mommyy

jgn dgr ckp org . dgr la apa doc n nurse ckp . hehe

No bukan kerana obimin baby besar

Tak de mummy

Takdelah