org tua² ckp..

Btl ke org dlu² prnh ckp lau ank kte wktu kecik snang jaga nnt da besar ssah nk kawal?

17 Balas

Kecik2 memang lh senang nk jaga sbb belom melasak lagi 😅 Kite didik anak kita dengan cara terbaik insyallah anak2 kita semua akan jadi yg terbaik.. Lasak sikit2 tu biasela budak2,tu tanda anak kita sihat.. Janji kita sebagai parent kena peka dengan ape yg anak buat.. Kalau Salah marah je 😅 siapa nk didik anak kita kalau bukan diri kita sendiri 😍

Kami adik beradik nenek yg jaga mase kecik2. Mak pegi keje jauh. Bapak da tak ada. Bile da sekolah mak jaga kami. Skrg da besar kami membesar dgn elok nyer tanpa susah kan mak. Mase kecik2 pun nenek jaga kami senang je. Da besar pun senang sis. Masak sndr.. jaga adik2 sndr.. 😊

Ajar yang baik2 pada anak2 masa mereka kecil, insyaAllah bila dh besar mereka akan baik dan sempurna. Anak2 bila dh besar byk yg berubah, byk faktor. Mcm kawan2 diaorg, media massa skrg pun antara faktor anak2 jd peel mcm2 n pelik2

I think if you jaga ur children well dia akan ok bila dah besar. As long as you pantau dia dengan baik i think semua ok

5y ago

Kn...tq sis bg pndapat...

Bergantung pada didikan parents.. mcm mn cara kamu didik anak kamu.. mcm tu la dia membesar.

bg sy btul. sbb dlu kecik2 xreti melawan mak.. sy bile besar ade je mjwb ...😂😂😂😂

5y ago

😂😂😂 rilek la.. anak2 mbesar dgn doa ibunya.. sbgai ibu doa baik2 shj kat anak.... org duk kata tu saje dengkinye.. manusia.. sbb tu kalau blh jgn up sgt ank kite.. stay humble2 je.. janji kite yg jaga kite tahu la.. 😎

Dye bergantung dgn cara didikan la ibu. Jgn pk sgt org tua2 ckp. 🙂

Doa yang baik baik insyaAllah akan baik semuanya, dan sebaliknya.

X lah mama...dye b’gantung dgn cara mak ayah dye jaga...huhu

Semua mcm tu sis ... semua tu dari cara kita didik anak kita