org tua² ckp..

Btl ke org dlu² prnh ckp lau ank kte wktu kecik snang jaga nnt da besar ssah nk kawal?

17 Balas

Mitos je tu.. semua bergantung pada cara kita didik anak...

Tergantung cara kta sbgai ibu bapa mendidik anak sis

depends cara kita jaga anak.

😅

Mitos. Anak membesar atas didikan mak ayahnya. Klu mak ayahnya jenis tak reti jaga anak, mmg kelaut la anaknya.

xrase mcm tu pon sis . ank pertama sy mse bby strunggle nk jaga dy . jenis xbole renggng sekjp tmbh mak dy kne sembelit pon trpkse dukung dy msok tnds skli smbil mmbuang tu . skrg da 3thn ok je dy . tido asing dgn sy pon dy bole je tido sndri . bila mtk tolg ke bg arahan ke dy ok je ikot . kdg2 buat perangai tu hal biase sbb msih ank kecik .

Apa2 pun berbalik pd didikan ibu bapa. 1 lagi persekitaran dia. Nak pulak kawan sbaya dia. Slah pilih kwan.. habis..😶