ibu pregnacy

saya nak tnya klu org tua ckp btl ke kalau kta ckp cnth lh kta ketawa tgk org itu ini nti jdi lain" btl ke

10 Balas

ntah la.. sbb ada spupu.. dy anti btol klo tgk india.. pstu dy mngata kt india tu.. kata hitam la apa la.. pstu ank dy kuar hitam mcm india.. so msa preggy cuba la jga btol2.. utk elak sbarang kemungkinan yg akn jd je...

4y ago

tulah.. kdg kita xsedar terckp psl org tu mcm2 kn.. hrp Allah pelihara mulut kita dr prckpan yg xelok

bykkan istighfar sis.. kdg pemikiran kt xsemestinye hati kt niat yg same.. utk hilangkan rase b'salah ke ape2, bykkan istighfar.. In sha Allah, Allah phm niat kt..

Kalau saya betul tu.. sya prcaya.. time preggy jgn ckp xbagus dgn org lain.. jgn mengata.. jgn mngolok.. jgn tgk bukan2.. gitu knon blg org2 tua..

Kalau sy. Kalau nampak benda tak elok.. sy baca nauzubillahminzalik je, doa perlindungan dari Allah. Sebab semua bnd jadi atas kuasaNya.

Banyakkan istighfar.. Kalau tak perlu, baik diam je.. Taknak benda tak elok / tak penting terkeluar.. Hmmm

Xsemestinya.. yg penting jgn buat perkara yg xelok yg boleh memudaratkn baby.. Think positif🤗

Ucap yg baik2 & minta dijauhkan drpd sebarang kekurangan sbb semua tu dlm kuasa allah

x faham soalan sis nak tnya apa ye .

Jadi lain2 ? Maksudnya ?

Bykkan istighfar