Vaksin covid

Brapa week ibu dapat veksin c19...ada apa2 alahan x..

13 Balas

Sy dpt first dose masa 16w, sinovac. Org ckp sinovac ni plg tk ada side effect, yg sy rasa pun cuma lenguh2 tgn lepas kena injection. Itu pun sekejap je. Lps tu jd mengantuk rasa nk tidur 😂 Skrg ni dh ada guideline baru, seawal 12 minggu dah boleh vaksin dan tk ada limit, 36 minggu pun boleh vaksin jugak. Cuma <12 minggu kena dpt nasihat doktor dulu.

saya baru vaksin 1dos 17week6day. next dos hjg bulan 8 ni. Alhamdullilah ok je.. lenguh kt tempat cucuk tu je.. tuam dgn ais, lega dah.. sebelum vaksin, saya rujuk doc check up saya dulu. kat tmpt ppv pun ada doc kena rujuk juga sebelum suntik, jgn lupa bawa buku pink&ubatan berkaitan. saya dapat pfizer.

3y ago

kena bawa sbb ada doc kat sana nak tgk

puan ada sejarah alahan teruk ke? kat consent form / borang persetujuaan vaksin tu, ada soalan pasal alahan. kalau ada alahan teruk & rasa ragu-ragu, tak yakin - refer kat doktor dulu. takut ada effect. tapi kalau takde sejarah alahan teruk, insyaallah okay je cucuk vaksin covid

3y ago

yeap betul tu. saya ada sejarah alahan teruk dan alahan ubat. saya pergi ppv, tapi doc sana sarankan vaksin dekat hosp. alhamdulillah, takde apa apa. saya dapat pfizer.

hari ni 14/8/21 sy vaksin dose kedua.27wpregnant..masa first dose tmpt injection rasa bengkak,nak angkat rasa sakit,tidur pon bole mengiring ke kanan je..tapi lepas 3 hari da ok..dose 2 stkt ni, tmpt injection da mula bengkak,n sakit kepala je

Saya first dose 33 weeks. 2nd dose 37 weeks. first dose aritu sakit kepala, rasa berdebar. second day ok dah. 2nd dose is on this coming 18 Aug

3y ago

Ohhh. Sy tnya doc smlm slps 33 weeks dr tak sarankan dah. So kalau sy ambil dos 1 skg lps bsalin nnti baru dos 2.

saya masa 25 minggu ambil vaksin dos 1. alhamdulillah tk ada kesan sampingan apa2 pn. lenguh je tangan tu pn sekejap je

saya vaksin 29w dan 31w dpt pfizer.. alhamdulillah , takde apa2.. cuma lenguh tangan je 😊

28w complete 2dose vaksin.29w complete 2dose suntik kancing gigi.alhamdulillah semua nya ok

1st dose 29w sengal tempat cucuk.. 2nd dose 32w sakit 1 badan...makan panadol lega...

Alhamdulillah saya first dose msa 17 weeks takde apa2 alahan just lenguh tgn je