alahan pada makanan

lau alahan sampai brapa week mc mengalaminya#ingintahu sebab rasa mcm da weak dah lemah .x boleh mkn apa2

11 Balas

sy alahan hilang time 13weeks...alhamdulillah..kalau X..makan minum semua keluar balik..makan buah pon keluar jgk..even minum air kosong pon keluar balik sampai berat drop kena bebel dgn doc..alahan bau sabun pon hilang serentak bila morning sickness tu xde..

sy dri 6 week xad slera mkn buah pn kdg keluar blik..ikot bdn kita jgk..skg nk dkt 13 week bru ase ok ckit sbb nk msok trimstr 2..harap ilang la alahan nie..aminn in syaa Allah..sis cbe mnum air n mkn ape yg bleh msok..nt xmkn xad tnaga..

saya pun alah pada makanan, tgk gambar makanan pun rasa nak muntah. tapi paksa jugak makan, sometimes keluar balik, sampai baring je sepanjang hari. org kata InsyaAllah nak masuk 2nd trimester nanti hilang lah alahan ni.

3y ago

i feel u sis , sy mcm tu laaa hope laaa tak dak daa bila 2nd trimester azab betul bila dia muntah tu 😣

Sy nk msuk 10weeks..tak semua benda boleh telan.. Tmbah2 mknan berminyak, sambal dan pedas.. Bergantung kpd individu.. Kdg2 dh hbis mkn, boleh muntah balik.. Sabar yea.. Semoga dipermudahkan..

macam saya sebulan tak boleh makan apa. last pergi hospital. sebb dah lemah sgt. pastu masuk air sebab dehydrated... dalam 3 hari warded.

Sy 4bln terbaring je mkn n minum xbleh.. Kuar blik...klau ingtkn alahan perit nk pregnant..

3y ago

Kn p lau dh abis alahan rasa seronok n xsbr nk rasa gerakan bby dlm prut..

bergantung pada individu.. moga terus kuat dan sabar ujian kehamilan

tula sy kadang alahan nk makan nasi. mcm lauk lauk tu xboleh masuk

bergantung pada individu.mcm saya 5 bulan

ikut org sis. Sy smpai 4 bulan jugak la