Vaksin Covid-19

Ada x ibu mengandung dapat vaksin covid-19..boleh share x?

21 Balas

Pengalaman saya, settle dose pfizer 2nd usia kandungan 16w. Balik dari cucuk sakit tmpt cucuk je. Esk tu lemah satu badan, mmg xlarat bangun, sakit kepala. Tapi saya tak berani ambil sebarang ubat, even doktor ppv nasihatkan boleh ambil paracetamol. Saya cuma berehat, topap tidur, minum air berbotol2. Seharian. Alhamdulillah dgn izin Allah pulih mcm biasa. Dose ke2 bagi pendapat saya agak kuat penangan dia.

Saya dah completed 2 dose pfizer. Takde kesan sampingan apa. Smoga baik2 je sampai bersalin nanti. Haritu ingat taknak cucuk jgk tp pergi walk in lepas kes siti sarah meninggal tu. Alhamdulillah so far baik2 je. Serba salah mulanya takut ada kesan pape kat baby dlm perut. Tp klw tak vaksin kita kena covid kesian pulak anak takde mak yg nak besarkan dia. Saya pikir camtu je.

Ramai dah yg complete 2 dose vaksin. Jaga diri ye mommy. Dah vaksin pun, jgn anggap diri dah kebal. Ke mana2 sop sentiasa jaga. Tempat ramai org tu kalau boleh elakkan la dulu. Sbb takde sapa yg nak cari penyakit. Slagi boleh cegah, kita cegah. Walaupun dah vaksin, risiko nak berjangkit tu still ada. So Sama2 la kita jaga diri dan org2 sekeliling kita 😃

saya 1st dose Pfizer at 37w.. 2nd dose saya ambik masa pantang kiranya 2nd dose saya ambik lewat sikit terpksa tolak appointment asal sebab da bsalin masa tu hari ke-3 badan masih xlarat.. Alhamdulillah xde gejala teruk 2nd dose je sakit kepala sikit..

saya first doze az sebelum mengandung. time 2nd dose saya baru 7 minggu so PPV suruh dtg balik lepas 14 minggu. Tapi doctor pesan jumpa dia dulu, saya dah 15 minggu ni dah esok appointment dr. Harap dpt clearance untuk 2nd dose

Alhamdulillah sy complete 2 dos sinovac. masa 14 minggu kandungan selepas ambik sya rasa sihat2 juga mudah-mudahan kita semua dipermudahkan bersalin nanti. Aamiin²

saya complete 2 dos sinovac. tapi masa itu tak tahu lagi tgh pregnant. rupa2 ye dah pregnant 6mnggu lebih. so far okeyh je InshaAllah. hrp xde pape...

sy dh lengkap 2 dos..1.8..1st dos mse 22mggu,22.8,2nd dos..mse 25mggu.alhmdlh,x de effect ape2,cume 2nd dos je jd lemau tubuh seharian.

Saya pun dah complete 2 dos Pfizer..xda apa2 masalah, Cuma dos kedua pening sikit. Dah 37 minggu dah sekarang..

sy dh 2 dose..pfizer.. setakat ni alhamdulillah takdk apa..cuma demm sehari ja dose ke 2