Assalamualaikum semua

Boleh tak share pengalaman dpt tahu mngndung anda semua. Saja ii nk baca.

9 Balas

sy jenis irregular period dr awal period. bila gap lama 2 3month bg sy normal. tp husband mintak cek bila dh 2m x period. sy asyik kata nanti period la tu 🤣. tp bila baring perut tak flat mcm biasa.. pastu beli la jgk upt test tengok2 2 lines terang.. surprise kt husband ½y kawin😆🤲🏿. pastu cek kat klinik tengok dah 9w pregnancy.. sy jenis suka tulis notes kat calendar. bila tengok balik. 1st day pregnant tu sy demam dedar sikit,hilang deria bau 2 hari.. tp covid -ve. dah la masa tu musim covid mmg ingat test +ve dah😆😆😆 rupanya test lain yg +ve..

sy ttc ngam 2 tahun. seminggu sblm tarikh period cramp perut. ingat ke nk period dah. tpi tak kluar2 pun. makan nanas la nak bagi darah period turun sebab sakit perut tpi darah tak keluar. rasa mcm seksa betul. seminggu lepas tu sakit breast. tpi pikir nk period jelah sbb mmg tarikh period dah waktu tu. pastu delay smpai 2minggu. ingat ke hormon ganggu ke apa sbb bulan lepas pun delay seminggu. ingat yg bulan ni pun mcm bulan lepas. kawan suruh check upt. balik rumah terus check. mmg positive. Allah jaga . bulan tu sy mmg lasak sangat .

3mo ago

tahniah sis ,semoga kandungan sihat sampai melahirkan,aamiin doakan utk saya ,ttc 2 year jugak

1st preg-timbul line hitam terang bwh pusat tu..kerap buang angin...awal pagi jam 6 mcmtu rsa mual sbb pedih ulu hati..Rsa badan panas tpi tak demam,& hidung sumbat..1hari late period..teringin mkn asam..mood kelaut xmenentu..mimpi haid dtg walapun tk kunjung datang..Lepas shj check Auto muntah2..Alahan teruk semua xblh msuk...Alahan mmg xbleh bawa bincang..msa ni ingat mati je🤣🤣 2nd--5hari lewat haid....bdn rsa panas tpi xdemam..Breast sakit2... 3nd-lewat haid 2mnggu bru +line... kerap mengantuk..bdn rsa panas tpi xdemam...

first pregnancy, tender breast lama tapi period tak datang2 (mmg biasa ada tender breast before period). dah lah time puasa, fikir kalau lambat sangat dtg period nanti tak dapat 10 malam terakhir ramadhan tu, tak best lah. ngadu kat kak ipar, dia kata cuba test. test, +ve. 2nd pregnancy, test few days before expected period sebab memang TTC.

1st pregnancy- demam ( sye jenis yg ssh nk demam) bdan jd lesu, breast rasa xselesa. 2hari sblom period chck upt +ve. 2nd pregnancy - takdek tanda apa2 pun just delay period 10hari igtkan sbb stress kerja. first masa delay period 5hari chck -ve, then repeat balik chck masa hari ke 10 dh +ve.

saya ttc 3y+ . Lambat period lepastu badan lesu tak macam biasa, nak demam tapi tak demam.. badan panas. Lepastu nak makan benda yang masam masam sebab tekak loya. Check upt dua kali naik double line, terus pergi klinik swasta untuk confirm pregnancy

memg plan nk baby pun.. so bln tu track opk cri wktu subur.. lps lewat 4 hri period bru test.. symptom saya start bila 8 weeks.. Ble da scan & nmpk heartbeat bru la start loya2 muntah2..

Saya saja2 nak test 4 hari sebelum delay sebab TTC.

wsalam..mcm sy delay period