Jogging ketika mengandung

Boleh tak jogging ketika mengandung?

2 Balas

Bersenam memang digalakkan tapi elakkan berjogging. Risau kalau2 tersadung atau terjatuh. Kalau memang dah biasa jogging sebelum ni, boleh je. Tapi kalau tak, sebaiknya tak perlulah. Banyak lagi senaman lain yang sesuai untuk ibu mengandung. Contoh, yoga, berenang, berjalan..

Jogging.. Boleh. 1. Monitor heart rate for pregnant lady 2. Jangan jogging di kawasan lapang. Lebih baik di treadmill. 3. Rest when you need. This is not a beast mode time