Jalan/jogging

Hi mommies, saya nak tanya kalau saya 13 weeks kalau saya jogging sikit sikit atau jalan banyakkk sambil jogging slow2 mcm ambik angin petang petang tak apa ke untuk kandungan saya? sebab saya dah biasa sebelum mengandung kalau tak buat mcm tu tak keluar peluh rasa lemau je badan. lagi pula perut saya memang tak nampak baby bump. #ingintahu #firstmom

2 Balas

jogging elakkan sbb kecik lg tu. lg pn 1st baby lg bnyk kene jaga. mmg awk kata da jd rutin. tp apa2 berlaku kemudian awk jgk yg ssh hati nnt.. better bg besar sikit bby n bg kuat sikit... bristwalk ok. cuma jgn lama2 sgt la... sy anak ke 5 pn bile jalan lama sikit pn da rasa sakit xselesa bwh perut... so hati2 ye...

1y ago

okok. thank u!

ikut orang jugak . kalau nak try, better cuma try yang berjalan je dulu . kalau rasa okay , try jalan laju pulak. kalau takde pape okaylah

1y ago

thank u!