Please support and give me some motivation ☺️

Boleh tak bagi saya semangat untuk saya bangun semula, saya sebelum ni pernah miscarriege tahun 2021, then setahun 6 bulan jugak ttc untuk preggy yg kedua ni. Sekarang kandungan saya ada dr cakap 5weeks ada dr cakap 6 weeks sebab saya jenis irregular menses. Jadi bacaan minggu detect dari saiz kantung je. Apa yang buat saya paranoid dan risau sangat sangat sekarang adalah saya spotting again. Haritu masa 5 minggu saya spotting 3 hari minimal amount dan after bedrest memang okay. Once start bekerja dia jadi again. Dan emosi sangat terganggu sekarang ni tambahan pula im pjj wife almost 3 years. Mental sangatlah rabak dan burnout too 😣😭 Saya dah scan semula smlm and mcm biasa, all okay but dr said 50 50 coz i ada previous history miscarriege. Repeat 2 weeks scan then cont take duphaston. Doakan lah saya supaya ada keajaiban disebalik yg berlaku ni 😖😢 Ada tak mommy2 yg mcm saya but kandungan selamat sehingga hujungnya? I need a positive vibes right now 🤧

24 Balas

Saya pernah gugur 2016 dan 2017 dan saya preggy balik 2022 . Dalam jangka masa yang lama saya tunggu zuriat , Alhamdulillah saya baru lepas habis pantang dengan baby . Sama macam saya doc kata kena hati hati sebab saya pernah gugur dua kali tapi serious saya sangat aktif masa preggy . Mengemas , mandi kolam , jatuh kat bawah blok , basuh bilik air tapi alhamdulillah Allah jaga baby dan saya sampai selamat melahirkan . Cuma satu je , kena sentiasa kuat dan positif . Saya setiap hari nangis sebab takut gugur lagi tapi Allah ada ngan kita ❤️