Tanda Nak Bersalin

Boleh Share x Mommies Bersalin Weeks ke berapa.. Normal Or Czer.. Apa Tanda2 Masa Nak Bersalin..boleh Share Experience x? Sy 1st prgnancy 37 weeks..blum ade tanda apa lagi.. ?

8 Balas

Sy bersalin on 39w2d.. pg2 rasa skit every 30min..still blh thn lagi.. then tghri skit dh mula mkin kerap, 10min mcm tu je.. smpai pkol 4ptg dh xdpt thn lagi .. trus pergi hospital .. check2 bukaan dh 2cm dgn contraction every 3min.. so doc suroh masok ward, dlm pkol 830mlm mcm tu msok ward.. contraction dh mkin kuat rasanya.. then dlm pkol 845 mcmtu rasa nk berak, so cpt2 ckp dkt nurse.. berak n rasa nk mneran, so nurse check dh 9cm.. trus masok labour room.. x smpt tukar katil, trus terberanak atas katil dpn pintu labour room je .. hehehe sakit contraction yg teramat sakit, xdpt nk dterangkan kesakitan tu.. tp lahir je anak trus hilang skit tu hehehe