Tanda-tanda bersalin dan kongsikan pengalaman mummy bersalin berapa weeks ?

Saya sekarang 37 weeks 5day, due 22/6/21

1 Balas

saya bersalin 39 weeks. tanda2 mula dari rasa contraction yg kuat yg msatu rsa dia mcm senggugut. tp baring slah, duduk slah. lpastu keep track intensity dia smada ckup x 1:5:1, iaitu sakit dlm 1 minit, jarak dlm 5 minit sekali dn perhati kekerapan dalam 1 jam. lpas ckup sejam, tiba2 kluar darah dn cpat2 kjut suami, masatu pkul 12am, ntuk prgi hospital. smpai hospital, isi borg ap smua, Dr cek, bukaan dh 4cm, kna msuk wad.