Tanda Nak Bersalin

Boleh Share x Mommies Bersalin Weeks ke berapa.. Normal Or Czer.. Apa Tanda2 Masa Nak Bersalin..boleh Share Experience x? Sy 1st prgnancy 37 weeks..blum ade tanda apa lagi.. ?

8 Balas

Sya 38w2d mlm bby tiba² mengeras tpi xda contraction .. hbis mndii pagi jam 9 blom smpat bpkaian lgii air ketumban pecah tpii contrction blom lgii .. sbb sya tnggal dgn kluarga sndri jadi hsptal jauh dri rumh .. 2jam rumah ke hsptal .. ayah sya time tuu tgh krja .. mak sya kol ayah sya kata sya nk brsalin .. dlm stgah jam ayah syaa smpaii rumah contrction dh mulaa skit memanjang dh .. 12:45tghri trus ke LR cek bukaan dhh 4cm .. contrction dhh mula skit dlm stiap 5 mnit .. cek² lagi dhh 8cm .. 2:01pm sya slmat brsalin scra normal + vacuum