Tanda Nak Bersalin

Boleh Share x Mommies Bersalin Weeks ke berapa.. Normal Or Czer.. Apa Tanda2 Masa Nak Bersalin..boleh Share Experience x? Sy 1st prgnancy 37 weeks..blum ade tanda apa lagi.. ?

8 Balas

Saya bersalin 39weeks. Turun darah and leaking sikit tapi time tu tak rasa sakit lagi. Sebabkan first baby, suami cam risau so pergi juga lah hospital pukul 11pm 😅 check check baru 2cm n disebabkan rumah kami jauh Dr hosp so doctor pon tak kasi balik. Terpaksa check in juga malam tu. N please jangan minum air selusuh or air zamzam selagi bukaan belum 7cm keatas 😭 kita kena marah sebab lepas check bukaan terus minum air zamzam konon minta mudahkan. Sekali sakit contraction gila gila tiap 5mnt tapi takda bukaan langsung 😭 start sakit contraction 1am sampailah selamat bersalin pukul 2.30pm esoknya. Allah memang takkan lupa sakitnya 😩