baby is on the way

hi! boleh share tanda-tanda nak bersalin? and tips semasa nak bersalin? kita boleh share pengalaman kita. thanks! ❤?

2 Balas

Tips semasa nak bersalin, kalau normal, jgn habiskan tenaga anda ketika meneran. Which is, jgn meneran dgn suara sekali ikut jerit. Ketap bibir, jgn angkat bontot, kawal pernafasan. Andd, before tu, klu sempat, kene makan and minum sedikit utk tenaga. 🥰

Hi mommy. Tanda blh jd keluar darah merah, pecah air ketuban atau sakit kontraksi tanpa tanda lain. Mana2 yg jd tu, terus pergi hospital n jgn berlengah terutamanya kalau keluar warna hijau sbb tu tanda baby dh berak.

4y ago

Yes