KONGSI PENGALAMAN

haii mommies. boleh share tak pengalaman bersalin? lepas ada tanda tanda nak bersalin, terlebih due ke atau apa saje berkenaan bersalin. due saya 25/7 and first baby so agak nervous 🤧 #firstbaby

1 Balas

Hai sis. Pengalaman bersalin anak pertama sememang nya nervous. Tanda saya masa nak bersalin keluar spotting macam baru nak period tapi tak banyak pun. Pjj dengan suami tapi minta suami bawa Malam tu terus pergi hosp. Tapi saya diberi pilihan untuk tidak warded sebab contraction tak kuat. Bukaan pun baru 1/2cm. So bila balik sekali contraction makin kerap masa tu ngantuk sangat tapi semestinya terkejut² bila terlelap tapi contraction. Esoknya warded kena induce ubat sebab bukaan lambat buka tapi baby dah kebawah dah dan petang selamat bersalin. Alhamdulillah