Betulkah tiada alahan n morning sickness semasa mengandung dapat baby boy?

Boleh share pengalaman ka mommy semua..

22 Balas

tipu..saya baby boy alahan sampai habis pregnant 😭 alahan dengan nasi 5 bulan, nak makan manis manis dengan pedas aje..tak pedas mual gila tekak..alahan bilik air time nak mandi sampai nak bersalin..masuk aje bilik air muntah teruk..sampai muntah yg pahit kuning tu..nak berus gigi, sabun dengan shampoo kat luar bilik air 🤣masuk bilik air bilas badan cepat2..oh memory sungguh .. hahahaa 😂

3y ago

sama dgn sy.. alahan nasi smpai 5bulan.. xleh bau tumis2 bawang n sambal smpai brsalin.. xleh bau bilik air smpai brsalin..dh brsalin baru deria bau jd normal..hahaha.. baby boy pn dh nk masuk setahun dh ni

tipu nih hahahha my morning sickness was soo bad, idk, maybe coz its my 1st newborn...teruk muntah wei, terpaksalah bertahan 3 bln, pastu nk makan yg masam2, xde rs kehendak terhadap manisan (coz i hv a sweet tooth), gi mall tmpt makanan tu, rs bau minyak gorengan dia mcm lain maciamm je, bau x best, mmg tutup hidung aa, sama gak kt rumah, dapur nk masak ughhh perit...

saya tak LA teruk alahan,1st trimester jer rasa loya2 dan muntah..mkn cam biasa..tak suka makan/minum manis2 tapi susu Anmum bole pula Sya minum😆ngidam tak LA ngidam sangat2,sesekali jer bila teringin nak mkn sesuatu..baby boy..lagi beberapa hari nak masuk 10bulan.

X jgk..saya scan 2 kali nmpk boy.. boleh kata setiap pg muntah.. Morning sickness start kandungan sebln lebih sampai 6 bln 7 bln masih ada muntah2 lagi.. 1st n 2nd trim mmg teruk alahan.. Selalu pitam..

Saya taklah teruk sangat alahan. Cuma first trimester tak boleh bau asap/wap orang masak. Makan pun tak boleh. Lepas 1st trimester tu Alhamdulillah dah. Dapat baby boy hehe

Anak sy dua2 laki alahan teruk juga awal2 tu 😆 bulan puasa blh puasa 6hari je yg lain suma kecundang , nk sahur pun mual muntah

Pregnant girl & boy same je dua2 gender ni,mommy dia alahan teruk.. Hadoi bahagian saya mcm ni laa..🤭🤭

Saya morning sickness terukkkk smpai penah pengsan dan admit ward 3kali.. Saya baby boy 😂😂

tak jugak, Alhamdulillah akk tiap kali mengandung tak de alahan, baik anak lelaki atau perempuan

Sy trimester 2 dan 3 je alahan, baby boy tapi tak teruk la, lps tu kuat makan, berat badan naik