Morning sickness

Jom share pengalaman morning sickness mommy yang tak dapat dilupakan ??

24 Balas

Mengidam nak makan makanan yg susah cari, malah time tu suami yg tgh keje sy suruh balik time tu jugak sbb dh trliur tk tahan nak makan bnde tu. sekali dpt dah sedap makan, balik je dari kedai alahan dtg soooo muntahkan lah balik. Rase menyesal rase sayang sbb mmbazir tp tergelak sndiri sbb yela takkan kita nak salahkan alahan 🤣 satu lg sbb sy morning sickness tp tk dtg pagi hari. Selalu dtg bila matahari dh trbenam (petang) hingga ke malam nak tido. So time tu mmg dh mlam dan time sy nak tido jugak time alahan tu dah mmg spatuttnya dtg hahaha.

Mntah2 non stop. .ldg pgi smpai ke mlm. .mkn ape pon x trima. .nsi mla2 pregnant mmg x bole trima. .mng klua abs 1 prt. .😑😣. .lmbik pde stu da. .lg 1 hal kalo da kne gastrik. .huhu. .tbring bhri2. .mngs hadap gstrik. .mkn mntah mkn mntah. .first pregnant sme. .yg ke 3 pon sme. .first pregnnt smpai brslin x bole mkn nsi .yg kdua nk dkat 5bln br stop morning sickness. .tp still kwl mkn ..over mkn abs mntah blk. .🤗

hee suami tegah makan nasi lemak sy tersembur muntah kat die . nasib die tak marah . tak sempat nak tahan . sy takleh bau nasi bau busuk sgd mcm basi . masak² mmg tkde mood lagsung . tp kene mrah gn mertua sb x msk kan lauk suami . jd sy masak amik baju buat topeng mulut hahha . nak gosok gigi pun rasa nk muntah . sebelom g bilik mandi tu selalu sediakan satu gula utk mkn hilangkan mual lps gosok ggi

Husband tgh buat nasi goreng. I lari masuk bilkk sbb nak elak bau cili tumis. Tapi apakan daya tetap menusuk di hidung. Masuk tandas i hidu sikit sabun mop ajax epal tu. Wah okay sekejap 🤣🤣 tapi keluar tandas husband dah siap masak n dia tgh makan. Rasa serba salah nak muntah lagi. Terus masuk bilik selubung selimut. Dah macam nampak hantu

paling azab x bleh bau yg biasa kita bau mcm perfume, perfume kereta, tumis bawang, goreng ikan, bau suami 😂, bau hujan,, sampai dah nak beranak tak bleh bau..dah beranak hilang semua tu dan boleh hidu dgn aman 😁

X boleh mkn benda manis... Bauan yg manis2... Nnti mesti muntah... Morning sickness start dlm pkol 11pg..awl pg aktif je... Masuk pkol 11 je terus muntah2, sakit kepala.. Sbaik x muntah dpn doktor je😅😅

Muntah2.. kalau waktu mlm ok lgi., waktu pgila xtahan. Mkn je mesti nak kua balik.. maybe bru trimester yg p'tama.. kalau mommy2 yg kne morning sickness, mcmane minum susu ye? Muntah jugak ke?

masuk trimester kedua ni kurang la morning sickness . msa first trimester tu ya ampun😅 mmg meloya je kerja . apa² pun kita ni kena kuat , 😊 .. lama dh nantikan saat² mcm ni .. 🙏

Bukan setakat tak boleh makan je ,tak boleh fikir pun tentang makan .Perut lapar,asal fikir makan je terus muntah.Minum air kosong pun kelua balik.Nasib baik masuk 4 bulan semuanya ok.

4y ago

samaa 😭 tgh hadap skrg

masa 6 weeks pregnant. balik kerja naik train. masa otw ke rumah dalam kereta tu muntah bnyakk. melimpah dari seat sampai ke tempat kaki. kesian husband kene bersihkan 😂