Anak suka tantrum. apa perlu kita buat untuk kurangkannya?

boleh share cara untuk bagi calm down untuk anak yang tantrum.

11 Balas

ank tantrum ni kna byk bbual.. ok sblm nk bwak dia kuar.. ckp dlu kita nk pegi mana.. nk wat pe kt tmpt tsbut.. cnthnya shpping, dlm keta ckp dh smpai, kt sni mummy nk bli brg dpur,abg dk xblh belari2, xblh jauh2 dgn mummy.. nk bli 1 brg je, xblh lbih.. pe y dia buat kna puji..

Anak sy pun ada kalanya akn tantrum.. Dia akan hantukkan kepala dia kt dinding. Sy peluk dia...alihkn perhatian dia. Kalau kt kg senang lh pujuk sbb boleh bawa trus keluar rmh. If kt rmh flat ni sy bawa dia mandi..bg rendam dlm tab mndi.

ikut dia tantrum juga. jangan cepat pujuk dia dengan bagi apa dia nak. nnti lama2 terbiasa . biar nanges lama sikit. then slowly pujuk. ibu kena banyak sabar. kena main peranan psycho lebih sikit.

Klu sy .. Sy try pujuk tp klu still jg tantrum sy biarkn dl .. Bb tkt sy sekali nanti ikt tantrum .. Klu ok dh br pujuk blk .. Peluk dia .. Ckp bgs2

Sis masuk channel telegram ni , banyak ilmu pareting utk kita ibu². http://t.me/NotaTaufiqRazif

Peluk anak selalu. Paling penting elakkan makan makanan manis. Punca tantrum

biarkan dia mengamuk dulu pastu slow slow tarik perhatian dia

Tell them to face the wall everytime they are naughty

Sis boleh try ikhtiar dgn balm 👆..calit2 jee

Duduk bagi sama paras dgn anak, bercakap n peluk dia.

5y ago

Teruskan duduk dgn anak wala masa yg diambil tu lama. Lama2 anak pon penat keras. N smbil birak2 psl pelangi, horse, cat...