Tantrum

Anak saya umur 3 tahun kuat sangat tantrum, suka pukul - pukul bila tantrum, macam mana nak atasi anak yang macam ni?

5 Balas

Anak saya umur 4tahun klu tantrum dia dtg...Saya Tak nk layan, saya bagi dia ruang untuk btenang.Mksd saya ...misal kata dia menanggis sambil hentak2 kaki dengan nak lempar mainan dia,saya akan cakap ,mummy Nk rehat mummy penat tgok adik buat mcm ni...adik menanggis lh puas2.lps tu saya jauh kan diri...lama2 dia pandai bhenti sdri Dan dtg dkt kita minta peluk, minta maaf.Kalau dgn daddy dia plak...dia lagi lh Naik hantu, bila tantrum confirm daddy dia pujuk dia bagai...tapi dia Tak nk bhenti, sampai bguling-guling nangis mgamuk nak pkl daddy dia.Kalau dkt tempat awam dia tantrum mmg saya dgn Suami biar kn je,kdg org yg lalu lalang tgok pun dia fhm sbnr nya ssh nk handle anak yg suka tantrum..lebih baik bagi dia ruang, dia pandai reda sdri, drpd kita pujuk Dan marah dia...dia Makin mjadi-jadi, itu klu anak saya lh.

Ank sy no3 kuat tantrum..bile tantrum dtg dkt 1jam die akn meraung, berguling n trik2 rambut..sy start detect wktu die umur 1 tahun..lepas kmi da tau prangai die cmtu klau tantrum die dtg kmi akn ignore die..smpai die diam sndiri..skrang da 3y8m tantrum die da ok..klau dtg pn dlm 5-10 mnt then die akn dtg kt sy n mnta maaf..mse die tntrum sy n suami akn larang sape2 pujuk die..

1y ago

maaf sis bertanya.. macam mana sis handle anak tantrum tarik2 rambut ?

Rasanya tantrum ni sbb di layan kot😅 ank2 sy kalau dgn suami mmg mcm2 pangai tantrum la...majuk la..ape sume pangai keluar sbb suami jnis layan...jnis pujuk...tp bila ank2 dgn sy kalau tantrum pon jap je...sbb dorg tau dgn mak dorg ni mmg xde hasil pon buat pangai ke apa ke😁😁

Boleh ikhtiar guna kalmy lotion sambil sambil boleh bonding dgn anak in shaa allah membantu.. http://www.wasap.my/+60142659754/tapkalmy

Sy nak tanya, bahaya ke tantrum klu tak di atasi awal?