Minum coffee

Boleh ke minum coffee semasa mengandung?

10 Balas

Boleh tapi jangan byk. Sy minum je tp share dgn suami. Minum smggu skali je bile teringin. Kawan sy peminum tegar coffee. Kalau die tak minum, die akn menggigil dan xleh buat kerja. Masa mengandung die minum juge setiap hari, tp dia akan kurangkan sikit demi sikit kauntiti supaya badan tak terkejut. Lama2 die hanya minum 2mnggu skali je..

Kopi susu Kopi o Kopi ais Smua sy minum tp ckup utk merasa je..minum berpada2..ikut ketahanan body masing2..bukan x boleh minum langsung...dktr pakar pemakanan pun bg tau boleh makan smua tp ikut sukatan yg Dr sarankan...cuma diawal kandungan tidak digalakan...

Blh sis.. tapi klu klinik ada bagi ubat apa2, ubat tu lambat berkesan. itu yg doc sy bgtau, cuba elakkan minum coffee, tea or chocolate dia kata ☺️

Sy fav coffee sblm preggy tpi lpas sy thu sy pregnant sy trus stop minum coffee..

Saya minum..tp kalau teringin sgt2 la..tp x amalkan selalu..sbb ada caffein

Boleh jika sis tidak mengalami hb low..sbb ianya kafein kan..

Sya sejak tau pregnant,sya stop mnum coffee..

Boleh. Tp kalau hb low elakkan

Boleh, tapi control

Bole