Coffee & Breasfeeding

Boleh tahu kita memang tak boleh minum coffee & tea ke sepanjang breastfeed? Baby baru 25hari tp rasa nak minum coffee sbb sy penggemar coffee

2 Balas

siapa cakap kita tak boleh minum minuman berkafien. lepas awak bersalin ada kena tahan ward tak? kalau kena perasan tak minum pg dlm ward dorang bg milo susu. milo tu kn berkafien. ☺️ ibu hamil dn menyusu boleh minum kafien (coffee, tea, milo dn etc) tp berpada2. sehari boleh minum 150mg-300mg shaja. bersamaan 3cwn kecik expresso. xboleh lebih dr ni. kalau kita minum lebih dr ni effek dia anak kita jadi fussy, susah tido dn sebagainya. sy coffee lover. sy minum je coffee sepjg hamil & menyusu kan baby. coffee ni antara slh stu milkbooster sy. sbb bila sy minum, sy jadi happy production susu sy pon meningkat☺️

1y ago

most wc awak☺️. enjoy ur coffee okay❤️

sye mnum coffee. bby fully bf. nasib ank elok je tido. tapi xde la byk. dlm setgh cawan je, lebih air husband breakfast😂