Baby mandi pakai sabun tak?

Nak tanya mummy semua baby newborn sampai umur 3 bulan kalau mandi pakai sabun tak? Ke mandi air je?

16 Balas

Anak sya 3 bln bru start guna sabun.mula2 guna jenama p****n..lpstu tukar guna d****rs ok dah..tpi tu pun kdg2 je pkai sabun risau jgk sb kulit bby kan sensitif..tpi elok xpkai sabun sb bby kan wangi je.. walaupun sebenarnya masham2 best cium2 hahahaha

rsa nya kulit baby xsama..ada yg blh pkai sabun ada yg sensetif..sy dulu dalam 2buln lbih umur bayi baqu pkai kn sabun..klau baby sesuai kulit dia ok,klau dia xsesuai kulit baby naik bintik2 merah...klau jadi cam tu seeloknya xpyh sabun kn lg..

Guna tapi guna yang tidak terlampau banyak buih. Tapi kalau ada alahan mcm merah2 kurangkan pakai sabun. Kulit baby sensitif #TAPactiveusers

Sya mandikan dia selang shri.. not everyday.. kdg sya mndkan baby dgn air suam je.. no shampoo or sabun at all.. baby kan tdak kotor jgk

sy pakai sabun Johnson baby putih. mandi setiap hari. kalau hujan lebat just lapkan bayi je takut selsema

klu sy, tgok pda alah kulit baby jgk...ad yg guna, ad x...ikut la mna2 ssuai...sy bli je standby...

Mandi air suam jer elok, xyah bersabun kulitnya sensitif..

Ikut kulit baby juga. Ada brand yg baby sy x ok sy tukar.

kdg pkai sabun. kdg lap2 ja.. ikt cuaca hihi

Sy mndikan dgn air suam n sabun anakku.