Sabun mandi

Boleh ke mandi pakai sabun untuk baby? Sbb my mum tak bagi mandikan baby guna sabun baby ?

17 Balas

Ada sebab your mum x bgi mandi guna sabun.. Kadang2 sabun baby still ada bahan kimia yg diluluskan oleh KKM ..tapi jika sabun tersebut tidak dibilas sebersihnya.. Ia beri kesan pada kawasan2 berlipat seperti dileher..ketiak..lengan..celah kangkang .. Cuba cairkan kepekatan sabun baby tu.. Dan bilas sepenuhnya.. Jika x yakin.. mandi tanpa sabun itu la sebaiknya.😇