Awal prgnt makan laksa

Boleh ke makan laksa penang awal prgnt??

16 Balas

seelok nya awk try dulu makan sikit tngok ok tak . laksa mmg fav saya . masa tu 7w 8w kot tak silap tak lalu makan nasi saya bantai makan laksa semangkuk. nah kauuu tobat lahum lah tak nak makn dulu buat masa nie . seksanye Ya Rabbi jadi angin satu badan . angin tu susah nk keluar Perot jadi cekang ketat keras nk nangis rasa. terpksa mintak husband tolong urut urut kan. rasa tu smpi ke esok. fuhhhh pastu esoknye terbaca pasal org makan laksa dkt fb org share pengalaman. ada yg smpi miscarriage. Allahu nasib baik saya ok tade pape . so sis try dulu sis . ok tak pada badan sis .

Alahan tiap org x sama. Saya tiap bulan makan laksa. Pucuk ubi yg org kata berangin pun bantai je semua ok dgn badan. Air sarsi je saya minum terus beranginnnn tumbang. Btw dah beranak 2 org dah. Dalam pantang pun makan laksa no problemo

3mo ago

Sis @nazieah anak sulong saya dah nak masuk SMK dah pun. Bab sihat badan ni bukan kena jaga time pantang je. Lepas pantang kena amalkan gaya hidup sihat. Saya saksi mak & makcik saya dulu pantang bagai nak rak tp skrg sakit2 jugak belum 50 lagi dah ashik terbaring sakit urat la itula. Makcik saya kt singapore dari dulu pantang gaya modern dah 60 lebih pun steady jenjalan round the world. Buang2lah pemikiran kolot tu

boleh je makan laksa xkira trimester ke brapa cuma jgn mkn ulam2 dlm laksa yg boleh buat angin dlm badan klau makan skali ulam2 tu mmg xsenang duduk lah 😆 laksa ni xde masalah pon kdg org2 elergik dgn kuah & ulam2 je

Sy 2 bulan awal pregnancy itulah makanan Sy..Sbb xboleh telan nasi😅😅😬... lepas 3 bulan bru selera ngan nasi smua..alhamdulillah doctor ckp tu mknan berkhasiat..skrg da slmt lahirkan baby pun

sya pun awl2 dulu xlalu nsi..sya mkn laksa jgak cuma sayur xmkn dan sya mkn kuantiti sikit atau sya tukar jdi bihun kuah laksa..sekarang dah sec trimester alhamdulillah nsi boleh masuk jgak even sikit..

Ahad lepas sy n suami makan laksa kat Eon Mall. Esok pagi makan zincofer pastu muntah2, perut keras & sakit blkg sebab angin. 12w memang xleh makan laksa ke? Favourite tu... 😭

3mo ago

sebenarnya boleh je. laksa makanan berkhasiat. melainkan awak ada alergik dgn laksa baru xboleh makan.

Saya masa awal pregnant memang kerap makan laksa sebab tak selera makan nasi. tapi kalau sis ade alahan tepung or ikan sis kena elakkan lah.

Sy yg tanya soalan tu. Update slepas makan laksa tu, terjaga pukul 4 pg sbb badan berangin je pastu rase nk muntah . Nasib baik x muntah.

3mo ago

Most probably heartburn tu awak. Laksa rasanya pedas dan masam. Untuk yang ada masalah heartburn perlu elakkan makanan yang pedas, berminyak.

sy makan je...🤭 tpi laksa ni dia buatkan kita jadi sengkak/angin 1badan. erm lepas mkn kena berurut la, tidak xleh tido 😅

Sy mkn je sbb asyik ngidam je laksa pineng , cuma part sayur je sy xmkn nanas, 😅 mybe ats org kot, ade yg mudah kne angin ..