laksa penang

saya mengandung 18w 5d, boleh ke makan laksa penang yg ade nenas,bunga kantan dan daun kesum tu semua...sebab ada orang cakap benda2 tu semua tajam

11 Balas

Pisau je tajam..buah-buahan ada vitamin ja, dlm islam pun ada highlight nak buat apa berpada-pada termasukla bab mkanan.. Mkn sbelum lapar berhenti sebelum kenyang supaya kita tak overdose, bila overdose tu yg timbul mcam2 hal. Bab keguguran takda kaitan dgn mkanan.

4y ago

tq sis

Aduh sis bru bru buat smlm. Nyum2😆 Sy mmng hantu laksa dri awl preggy. Smpai skrng okey jee haa xde effect apa2. Effect nk menambah lg ade la😂Mknan bkn punca keguguran sbnr nye. Dktor yg ckp. So mkn la apa2 tp berpada2 laa.

4y ago

tu la...ni mkn sikit,xbyk...alhmdulillah bby sehat

Saya pun pernah ngidam laksa penang dulu masa awal2 preggy. Alhamdulillah saya makan takde apa2 dengan bunga kantan & kesum. Janji jgn letak nenas sbb nenas tajam

4y ago

Hihi

Sy makan je laksa. Letak sayur byk2. Sedap sedap sedap..🤭 laksa kan makanan healthy. Knapa xboleh. Cukup ada sumber protein, carbs dan fibre. Hihi.

inshaallah..sy dr awl khamilan dh mlantak laksa dh..tp nenas sy amik yg dh msk pnye..cme kne tahn la klu da berangin tu sbb kte sndri yg nk mkn laksa

4y ago

tula...mkn dah...tp xletak bunga kantan n nenas lah...sedap sgt,tp lpas tu angin lah bdn...hehe xpe lah dpt jamah,mkn pon xbyk,dua tiga suap je

Bukan takat tajam, masuk angin x leh bincang.selisih walaupun ianya sedap...sebab kalau kene serang angin.menangis rasa.

4y ago

sakit kena badan berangin. saya makan pucuk paku hari tu bukan main sedap tapi lps tu senak perut & sendawa sampai x dpt tido. dah x nak lagi

Sy setakat ni alhamdulillah bila makan takde ape. Ada orang kalau makan badan jadi bisa2. Kena try and error.

4y ago

🤗

Yg tajam nenas muda je...bunga kantan daun kesum tu ok je...

Kalau lepas beranak yelah , tak boleh makan

4y ago

oooo tq2 sis

Sy makan je sis.. Alhamdulillah x jadi apa2 pun..