hb low

Boleh kah minum ubat iron table Dan air sunquicks... Dan betul kh dia cepat meresap

8 Balas

Nurse di kk sy xsuggest minum dgn air sunquick tanpa gula sebab tu air kordial. Better minum air suam+limau kasturi tanpa gula. Jus asli. Jgn guna air kordial (perasa)

Boleh kalau ambik ubat iron minum dgn sunquick or ribena...janji jgn letak gula...kena minum camtu utk nk elakkn awak muntahkn balik ubat tu..rugi la utk awak n baby

Air limau suam pun boleh sis. Air limau kasturi. Atau lemon. Doc sy yg suggest 😉

Sy pun mkn ubt dgn sunquick.. Ty nurse dan nurse suh mkn ubt dgn jus oren..

Boleh. Dgn jus oren atau Apa2 jus. Kalau hb low boleh minum dgn jus jambu batu

Boleh sis. Nurse pun suggest minum dengan Sunquick tak ada gula. ☺

boleh.. mkn buah2 lps mkn iron tablet.. membntu penyerapan

Haah

5y ago

Kan awk tanya. Btul la tu cepat meresap. 😅