iberet & iron table

Hi ibu2! Nak tanya blh x klau sy mkn iberet & iron table sekali? Hb low nurse bg iron table.. I still have iberet. Syg x mkn.. and do I still need to continue taking folic acid? 22weeks now. Tq?

8 Balas

Saya mkan ubat yg doktor bagi ( wrna coklat ) + folic A .... Tunggu sejam kmudian, sy minum horlicks .. Hb sy kekal 13.5 .. Sy minum skli sja pd waktu pagi slps solat subuh . Mlm da tak mkn ubat

5y ago

39week sis

Kalau mkn iberet je pn dh naik dh hb kita..xperlu pil yg lain..sbb ms sy ritu doc suh.mkn iberet..smpai due maintain hb 11.8

Iberet tu dah Complete Sumer.. Doktor pun ckp Iberet 2 paling bagus tp agak kuat sikit so ada yg x blh makan..

Makan salah 1, da mkn iberet u no longer an iron tablet anymore.

Tp dlm iberet da ada iron sbb iberet tu da complete...

Klau HB low sgt bleh ja mkn sis

Sya makan ja..oky jer

sy mkn je .😂