20 minggu HB rendah

Boleh bagi cadangan x nak tingkat kan HB check d kk tadi 10.2.. Dah cuba makan buah2an, susu naikkn HB xnaik jugak.. Ada supplements tambahan x nak naik kan HB ni.. Skrg ni sy hanya makan zincofer je.. Tq..

6 Balas

Hi.. ni cara sye ye.. stiap mggu sye akn mkn daging, syur bayam, kgkung, jambu batu, oren, jus dlima ori.. mlm sblum tdo sye mkn zincofer.. sye memg cut trus teh, kopi, coklat.. (org ckp bley kurgkn daya penyerapan zat besi dlm bdn).. klu tringin sgt pn sye amek wktu pg je.. bia jauh sikit jarak mse sblum amek zincofer..

sy pun sblm ni hb drop sikit tp still 11. cepat2 sy cari tips. antara yg sy amalkan minum sunquick kosong pagi2 & makan jambu batu (tp jarang makan). pastu sy rebus buah2 kering yg utk milk booster tu. alhamdulillah naik jadi 12.1 minggu lepas.

2y ago

sorry lmbat reply. sis search nufiya organic milk booster (omb). rasa pun ok jgk kalau minum sejuk2. boleh tahan sebulan. sy xminum hari2 pun. cuma lps misi kata hb makin drop tu sy start minum air buah ni jrg2 tp air sunquick kosong tu tiap pagi.

Sy pun sblm ni ikhtiar mcm² dgn mknn.. last sekali sy try air rebusan buah kering.. yg ada kurma merah tu. Dari 9.5 naik 11 dah last checkup hr tu. Sy ambik maltofer

Hi sis 🙋🏻‍♀️ try minum rebusan air buah kering . Carik dekat fb . Saya minum tu je , sambil² tu mkn ubt maltofer dgn hati ayam goreng

Try minum air rebusan buah kering .. saya dari 10 skrg naik 11 lebih .. atau bole mkn maltofer bersama air sunquick tanpa gula

cuba amalkan susu kambing, ulam2 sayuran hijau atau buah jambu batu/delima sis. insyaAllah ikhtiar mne mampu ye :)