Sesiapa tahu?

Bla da ble nmpk kantung? Sya da scan tp Doc kta kandungan krg dri 4mgu blm nmpk apa2 pun 😢 sya hrp sgt lma tgu ank ke2 Ni 🙏 yg first ank da 6thn..

12 Balas

sama mcm saya, last week pegi scan 4weeks tak nampak apa, doktor minta dtg blik scan 5weeks above.. anak first 6 tahun juga. InsyaAllah kita sama2 doa ya.,

Tahniah mommy.. 8w ke atas boleh nampak kantung n heartbeat.. sementara ni jaga diri jgn angkat berat2.. ☺️☺️🥰 nak ambil folic acid Xde masalah..

2y ago

tu la xsbar Nk Ad Bby bru Ni 😅 yeah doc da on frolic acid..TQ advice 😊

kalau penah ada sjarah ektopik / luar rahim, boleh scan seawal 6w. 6w dh nmpak kantung. sy scan 4w nmpk kecik sgt. brgantung pd klnik laa..

2y ago

xpena Ad sjrah ap2 pn.. Alhamdulillah ank first smua OK tp tu la gap nk dpt ank ke2 Ni lma hrap2 betul2 lekat..upt mmg positive scan sja xnmpk ap2 lg Sb awal sgt doc kta 😅

Untuk kantung 6w mgkin dh blh nmpk utk sesetengah ibu. Mcm sy 5w lebih dh nampak tp melalui tvs. 7w bru nampak janin dgn jantung.

2y ago

tu la Hrap sgt 2mgu lg da ble nmpk Sb skrg doc kta kandungan krg dri 4mgu so mmg xmpk ap lg..menghitung hari nk p scan lg teruja mcm ank first 😅

sama la kita..ank sulung sy pun 6 thun..skrg sy dh 28 week..excited tu mcm bru nk dpt ank first kan..

2y ago

aah betul tu 😅dy pya excited smpi da cri nama Bby 😂

Awak tunggu kandungan 6w ke atas okay . Insyaallah semoga ada rezeki awak dan suami .

2y ago

inshallah TQ sis 😊

sy msa 4mgu dh nampak kantung,janin&jantung npk msa 10mgu..

2y ago

Wao congrats sis..jelesnya 😢 sy xnmpk ap2 lg

saya dulu 8weeks baru nampak kantung sis.

2y ago

tu la Doc kta awal lg yg sy Ni 😁 btw TQ sis 😊

6week boleh suda tp scan dr vagina 😊

2y ago

Oo tu la tp sy doc scan perut ja Sb msih bru krg 4mgu 😅 doc sruh repeat scan 2mgu lg

8w keatas ok