keguguran

Hi mmy smua...sya da keguguran msa kndungan 11week 14hb bru2 ne...sblm sya kguguran 2mggu sblm sya p scan d klinik gov bby da nmpk..msa scan mmg 1 kantung jer...nk d jadi cerita..pjg ne sya pendek kn...bgni,msa pagi 14hb tu sya pdarahan n dbwa ke emergency msa scan bby mmg da kt bwh tgu msa nk kluar jer..bila doc masuk kn spekulum saya teran sikit sbb mnahan sakit..bby trs kluar sdri jd doc xsmpat nk buat dnC la..lps tu ada la dya brsihkn sisa2 darah...lps mkn ubt tahan sakit n inject utk lncar kn pdarahn tu sya d bnrkn blik...msa blik sya trs brehat n tdo sbb letih mnahan contraction tu..msa bgn tghri sya p tandas nk buang air tp rsa xslesa kt lubang faraj tu sya korek keluar ketulan daging n sesuatu yg pjg mcm sisa tali pusat atau tali uri sya pn xpasti sya trs tarik n tputus..lps drp tu sya sakit mcm sblm ggur pgi nya tu...xtahan sgt sya bwa husbnd p emergency blik nk tnya lps ggur td da cek btl2 x kluar smua sisa2.. smp sna scan doc nmpk 1 bulatan dya suspek fibroid kna admit wad trus ptg tu..smp d wad ada doc pakar sakit puan plk..kat wad kna scan lgi skli scan atas bawah doc pakar marah apasal doc emergency ckp fibroid..sya yg tgh sakit ne mampu geleng ckp xtau..doc tu cakap ne bkn fibroid ne kantung bby...mmg btl2 da dkt pintu rahim..tgu nk kluar jer...doc tu tnya btul2 ker da kluar kantung pagi tu sya ckp iya la btl doc sbb sya bwa skali kantung tu sya bgi nmpk kat doc...so dya ckp kna wat dnC tuk 2nd kantung tu...sya pelik pasal apa ada 2 kantung sya p scan d klinik nmpk 1 jer...doc ckp sya pregnant twin...tp ggur kdua2nya.. ada ka yg jd mcm sya ne yer? Scan 1 kluar dua...doc ambik kedua2 janin sya untk d buat kajian sbb ne kandungan ke5 sya kesmua kndungan xhidup n xsmpt lahir...

18 Balas

Takziah sis, Semoga Allah permudahkan segala urusan dunia akhirat, aamin. Kuatkan semangat, jgn berputus harap pada Allah. In sya Allah, semoga sis dikurniakan anak yg soleh dan solehah. Aamin.. jaga diri baik2, rujuk dgn org tua2, pantang kena jaga. Nasihat doktor pun kena ikut.

Salam takziah sis..semoga sis terus kuat n tabah.perancagan Allah yg tbaik,jgn bputus asa...bpantang elok2..insyaAllah,semoga ada rezeki sis utk mjd ibu..

Allahu, semoga urusan sis dipermudahkan Allah SWT. InshaAllah ada rezeki besar menanti sis. Setiap ujian yg datang disertai dengan rahmatNYA.

4y ago

Allahuma Aamiin...tq sis...sya redha pemergian smua anak2 syurga sya...nti ank2 sya ne la yg pimpin tgn sya dkt sana nti...

takziah sis... semoga Allah beri kekuatan pada sis... dan semoga sis redha n semoga bertemua ank² syurgamu kelak...insya Allah

Allahu sabar ye sis.. semoga semuanya selamat 5x keguguran peritnya😥sy gugur 2x n melalui proses d&c pun terasa perit sangat

4y ago

ye sis semoga semuanya baik2 shja.. smoga Allah bg sis kekuatan tuk smua ni

😭😭😭 Takziah puan. Ada hikmahnya. Bykkan brsabar ye. Sy doakan puan akan diberikan zuriat amin3. Jaga diri

Salam takziah sis. Semoga dikurniakan ketabahan atas ujian yg menimpa. Aamiin 🤲🏻💕

Takziah & bykkab bersabar. Allah nk gantikan dgn zuriat yg lebih baik & sempurna.. amin

sygnya.. pe2 po. salam takziah puan.. sama mcm adik sy kndungan dia pom asyik xjadi

Allah....semoga sis diberi kekuatan.. .moga lepas ni ade rezeki lagi.....