Ingin tahu.

Hai mummy, sya nak tnya kandungan dalam 6 mnggu kalau kta scan da blh tgk ke? sya ada cek upt memang +, tp bila pg hospital Dr. ckp - , scan pun x nmpak apa2. #ingintahu

Ingin tahu.
17 Balas

Sya upt test lebih kurg sis.. Yg clear blue saya dpt pregnant 3+ so after beberapa hri saya pegi klinik utk double confirm so test air kencing lg by makmal dpt positive jugak then 6hb nih appointment utk buka buku pink ikutkan skrg 8w dah dri tarikh last 1st day period

Tunggu 8 minggu baru scan. Sy first scan di klinik swasta . lepas dapat gambar scan tuh n confirm mengandung, saya call kk untuk appointment buka buku pink . Nnti bawak bukti gambar scan kat klinik swasta tuh tunjuk pada nurse kk. skrang kandungn sy dah 32minggi.

hii sis , kes kita sama. 1-2wk tu bermaksud kandungan baru 3-4minggu conceive ,scan mmg tak nampak sbb bby kecik sgt. sis tunggu lagi 2 minggu dan scan insyaAllah nanti dh boleh nampak bby yaa.. jgn risau , amalkan pemakanan sihat dan terus mkn acid folid yaa.

Baby baru nak jadi, sbb tu scan tak nmpk lagi. Sis jaga pemakanan ye waktu ni, jgn mkn makanan yg tajam. Then jgn buat kje berat okay, next chekcup inshaAllah scan baby dah boleh nampak kantung dgn bijik kecik.

saya retroverted uterus...upt terang benderang..clear blue pun sama..scan biasa mmg xnmpk..Dr suruh buat tvs..baru nampak..siap bunyi heart beat bby lagi..skarang dah 21 week..alhamdulillah..TTC 7 year..

5w-6w ni doc ckp kecik mcm sebiji beras.. buat masa skg awak mkn folic acid tau.. nt repeat scan balik. Klau boleh buat dkt swasta.. nt bawak jer bukti scan tu dkt kk utk buka buku pink

Saya scan 4minggu dh nmpk. B4 scan minum air 1 botol siap2 sbb dia kecik so mnm air dpt beza pundi kencing. Suggest pg scan klinik swasta dlm rm60 cmtu sbb dorg akan belek betul2.

Klu p pun….ada klinik yg doc x nak scan…..sebab masih awal..mmng x kan nampak…….tunggu 8 atau 10 minggu mcm tu…..

Pregnancy sy yg lepas, 5minggu masuk 6 dah nampak kantung tp tak nampak orgnya. At least akan nampak kantung kalau scan 5w or 6w

2y ago

sama.. saya 5week dah nmpak kantung baby

Masih awal lagi tuu. 1-2 tu means baru 3 4 minggu rasanya. Mmg takkan nampak kalau scan. Nak scan better dah 8w ke atas.