air kelapa

Bila saya dah boleh minum air kelapa? Saya teringin sangat nak minum air kelapa. Sekarang dah 19 weeks.

36 Balas

Minum je.. Tak salah pun..i mkn je buah nenas madu time awal trimester.. Ramai yg bantah..tpi for me buah ni bekalkan vitamin yg bnyk untuk baby dlm kandungan and kita xde niat apa2 pun nk ank dlm kandungan ni jadi yg buruk2..i mkn je smua sis.. Ignore what people say.. Btw..sy tiap2 hari mnum air kelapa..sbb air kelapa je buat segar setelah seharian keeja kt opis.. Hehehe..positive ye sis..

5y ago

yeap betol tu sis... nurse pon ada ckp time dy pregnant dlu dy ske mkn nenas... nenas byk khasiat nye... kdg2 pndgan org yg bkn2... setahu sy buah oren pon bgs tp ada org tegur jgn mkn nti baby kua byk kahak... yg penting kte beringat amek dlm kuantiti yg byk mne...

blh jer minum sis..sy pn minum dr awl prgnnt lg tp minum ckit2 je..dh msuk 3rd trimester camtu br start minum lbih ckit..minum yg pure..jgn cmpur gula n ais..bby kuar nnt pn kulit bersih je

dah habis minum air kepala satu buah nii . bruu terfikir nak search , dah baca . ramai yang cakap minum sikit sikit . tapii kita dh minum habis dh ni , yng pasti yang pure punya lah

Ade gak bca artikel.. Ibu mengandung Mkn ayam mcd yg pedas tu.. Lpastu gugur... Bkn sbb mknan tu... Tp sbb kebodohan tuanpunye bdan la tu😂😂😂...jgn slahkan mknanan.. Kan kan kan

4y ago

nk perli ke apa ni 🧐 mmg bkn sbb mknn tu pon.. org lain mngndung mkn gak ayam pedas mcd tu.. tk semua gugur pon?

boleh minum sis. sy minum start dari awal pregnant lg. cuma jgn lah kerap, minum seminggu @ 2 minggu skali je. kalau boleh jgn letak gula. jgn minum air tebu n air nenas je.

Sy minum je. Last minum ari tu pun 18w. Tp amik segelae je lah sekali minum buat hilang rasa nak.. Kelapa kena kait kat kampung so jarang2 la dpt minum.

Ilmu yg bagus utk sy..dh beberapa hari sy teringin nk mnum air kelapa skali mkn isi nya..tp takut2..sy hamil 10w skrg..tq semua

Boleh tapi I start minggu 30 saje 😅 mahal lah kalau nak minum kelapa tiap hari sehingga baby keluar

Mil saya tak bg lagi minum i kelapa d awal preggy. Klu nk minum jugak tunggu kandungan 7bulan ke atas

Boleh je minum...dktr pun suggest la minumAir kelapa..membantu UTK lancarkan kita nak kencing.