AIR KELAPA

Mommy start minum air kelapa bila??? 24 minggu 6bulan leh minum dah ke??? Sbb teringin betul

29 Balas

Sy dr awal 1st trimester dh start minum. Tp sekali sehari. Selang sehari mesti minum. Tp sy avoid minum mlm pd 2nd trimester sbb prnh minum... Baby pnya bergerak2 time nk tidur. Tp sy cr klapa pandan.... Sbb sedap. Klu sy minum kelapa rs masam menyengat lidah, itu sy elak

Sy minum dri start pregnant smpai skrg dh 8bulan lebih... Alhamdulillah xde mslh. 😅Smnggu beli 3 4 kali.. Dlm hati rse nk tnam pkok klpa dpan umah, mcm kt kg jimat, nk xyh beli pkok klpa kri knan🤣

samalah...sy pn tringin yg amt2 sgt2 tpi blm berani miNum lagi.. sy skrg dh 22w.. risau sbb lain org lain bdan.. air gas pn sy x berani.. sblm mngand[ng mmg suka sgt air gas n kelapa😁😅

Minum jela bila². Takde pantang larang pon. Mitos je takleh minum la mende la. Air kelapa tu berkhasiat. Minum je.

Saya minum masa kandungan 4 bulan.. segar rasa tubuh.. skrg 6bulan kandungan . selalu minum air kelapa yg segar..

Minum sikit boleh je.. Tapi tanpa ais n gula.. Bila dah tambah gula dan ais.. Tak de khasiat dah.. 😉

Kelapa sgt bagus sis. Minum dari start preggy sampai nak bersalin pun xpa. Bagus utk sis n baby❤️

Sy minum air kelapa dr kandungan umo 3 bulan..alhamdulillah baby kluar mcm dah mandi..bersih je..

4y ago

😍👍

Ok je mom sy stat megandung 1bulan smpi lah melahir kan dia mmg amal kan minum air kelapa

Boleh minum..sis kena byk membaca apa yg boleh di mkn.dan Apa yg x boleh di mkn huhu