Air kelapa

Hai mommies... saya dah 15 weeks sekarang and teringin sangat nak minum air kelapa. Boleh ke minum dalam usia kandungan sekarang?

14 Balas

Pakcik sy pesan mnum air kelapa tiap hari. Nak bagi anak putih. Pakcik n makcik sy laki bini dua2 gelap. Anak bongsu bini dia tiap hari mnum air kelapa.. Lahir2 putih gila. Sorang je putih dlm family tu 😂 xtaulaa sbb air kelapa ke apa kan. Hehe.. Mnatau kebetulan je 😊tp sy setakat ni dah 21w belum pernah mnum air kelapa lagi. Ehhehe

Blh tpi lau better mnum dh msuk 7 bln keatas. Sbb air klpa ni tkot boleh buat bukaam bwh kita ni.. Ade bnyk kes yg ggur sbb mnum awl air klpa. Tpi ade gk org mnum dri awl sbb dia srasi..

5y ago

Betul2. Tadi ada orang tu cerita isteri dia 6 bulan teringin nak minum air kelapa. Pastu isteri dia malam tu dah sakit lain macam , lupanya baby nak keluar snagat dah. Jalan tak bukak lagi. Sy pun tak jadi nak minum

Sy minum dr awal pregnen lg .. xtau plak rupanya xley minum org pregnen...lpas bca bru tau air kelapa tajam..

5y ago

Dah 36w dah... sbb mmg feveret air kelapa tu xtau plak xley minum..tgok org kot

Sy mnum dari awal kandungan.stakat Ni okay LG.hehe.siap bedal nenas LG.mengidam pye psal

boleh tgok dlm apps ni apa yg boleh mkn minum utk ibu preggy...tp dlm apps kelapa boleh je

5y ago

boleh je..tp ikut ketahanan bdn msg2.. ada minum hari2 dr awal kehamilan pn relax je..ade tu, bru minum skali da gugur, da bersalin awl.. kalau xberani,xpsti bdn kita cmne.. lbih baik minum 7bln keatas😁

Blh je sis. Sy mnum kpla dri brpa mggu smpai skrg 4month..mnum 1 bekas rm2..hehe

Sy minum ja air kelapa..sy 9minggu 5hari..mak sy ckp ok ja minum air kelapa

Ad yg blh, ad yg x.. tgk ats ketahanan badan masing2..😊

air kelape elok tu kulit bby

boleh tapi jangan banyak sangat.