Awal kehamilan boleh tak minum air kelapa?

Saya teringin sangat nak minum air kelapa

7 Balas

Air kelapa la yang paling elok nk minum sepanjang pregnancy.. Sy minum dari 5weeks sbb alahan teruk.. Pastu buat basuh muka apa smua.. Minum terus dari buah.. Jgn letak gula, kalau y org ckp dia gugur sbb minum air kelapa tu salah.. Sbnrnye dia mmg dah diambang miscarriage, so bila dia minum air kelapa.. Air kelapa tu yang membantu proses kluar darah y x jdi tu.. Means mmg janin tu tidak membesar dgn baik pon

1y ago

Betul kew sis kite Boleh minum air Klapa.. ade dgor time minimum 7 bulan ke atas jerk.. slalu nme air klapa, terliur tgok.. ble ade orang ckp mcm tu, rase takot nk mnum.. sye baru 18week

Saya minum je sebab alahan teruk takboleh makan minum. Paksa minum air kelapa nak suh segar sikit. Tapi tengok orang jugak. Try minum sikit sikit dulu. Kalau takde sakit boleh teruskan 😂

kalau awl2 pregy seeloknya elakkn .. sy ggur y first sbb mnum air kelapa .. hrini minum sakit2 prut, esok ya trus keluar seketul .. tp klu teringin, boleh minum dlm kuantiti y sdkit .. 😊

1y ago

Sbnrnye bukan sis gugur sbb air kepala, actually sis mgkin mmg dah diambang miscarriage, atau mmg janin tu xjdi.. So bila sis minum air kelapa.. Air kelapa tu y membantu utk pengaliran darah sis dgn baik, xpe.. InsyaAllah nanti Allah ganti dgn y lebih baik 🤗

10week sy da start minum.. mula2 takut jgk nk minum, sy minum seteguk dua.. pastu esoknya kalau ok bru sy minum lgi.. skrg dh 16week sy minum 3kli seminggu

1y ago

minum yg xada gula taw.. baru lah berkhasiat

Saya minum je cuma minum dr buah terus la, xde tambah gula ke apa ke sbb dh manis 😆

air kelapa bhaya ke? setahu sy boleh minum je. jgn gula bnyk sngt je.

boleh je, tapi agak agak, jangan terlalu banyak

1y ago

kalau coconut shake boleh ke...sye ank no 3 ni sye da lupe😅😅..bru 11minggu