Assalamualaikum nak tanya

Bila kita bleeding sikit2 doc akn bg ubat utk kuatkan rahim kan.. ubat tu kita kena makan smpai habis ke atau bila dh xde bleeding terus stop mkn?? Anyone tahu ?

2 Balas

Depends doc. Saya 2 kali kena makan duphaston. 1st doc suruh habiskan tapi 1x sehari je. 2nd time sy spotting tapi keluar darah merah, doc suruh habiskan jugak tapi dose lain2. Selagi keluar spotting, sy kena makan 3x sehari. Tapi bila dh tk spotting, saya kena makan 2x sehari smpai ubat habis.

3y ago

Oh mcm tu, okay baik2 tq respond 😄

Ya, makan sampai habis. Doc swasta dan KK advisekan perkara yg sama masa early pregnancy sebab masa tu kandungan saya, proses penempelan berlaku.