Barang Baby

Biasanya mak mak semua start survey & beli barang baby bile ya.......

37 Balas

7bln kndg misi kk mst pesan da boleh start sedia kn brg bby dgn mak tok brsalin . klau yg mak xberisiko la . mcm adk sy buku dy ad tnde merah . berisiko tnggi bole brsalin awl . tngok2 btol ank dy kelua mse janin 6bln . soo dy da stndby awl brg tok brsalin ny . bila bby da kelua tu bru beli lebihan yg pentg2 . sy skrg da 30week kndgn . sy bru je siap kn brg bby smlm . brg mak je blom lg . sbb xmmpu nk beli semua skli . In Shaa Allah awl bln 8 klau suami ad rezeki lebih siap la sedia kn semua brg sblm mse nk dkt brsalin ni . doc ad pesan ank sy ni ank ke 3 skrg jdi kemungkinan proses dy nk kelua tu awl dri due sbenr . jdi ati2 je . fikir yg baik2 . In Shaa Allah semua ny brjln lancar . ihihi 😁

Sy 5bln dh start bli.. Nsib baik jgk sy bli awl.. Terberanak awl😅.. Mse kat wad ada nurse brsalin skli dgn sy.. Bby dia prem jgk.. Satu ape pon x bli lg sbb x sangka kluar awl.. Pastu baby dia kne pindah hospital.. Xde baju.. Mlm tu dia balut dgn kain batik😭 sian bby sejuk nk naik ambulance lg.. Sy bg kain lampin, bedung, bju spasang dgn mitten n booties.. Sian bby.. Smpai nngs mak nya.. Dia nk byar tp sy bg je.. dah rzeki bby dia.. Sedih jgk dgr crite dia stress brg ank x bli apa2 pon.. Better bli awl.. Kita bleh standby

Sy bli ckit2 tiap2 buln..sy strt bli mse kndugan 3bln..ckit pn mrtua xcmpur..dy bsing gak awl bli..tp sy xkje ksian suami la kje sowg2 gji buln kn..tiap buln bli la yg penting mcm bju newborn ckit,btol susu,mitten,pncuci btol,pncci bju abd,ktil kbtln hjug taun de offer,pampers dh nk buln due bru bli,buai bli mse bby dh 3bln

Selalu beli last minit sebelum tu cuma survey2 jek.. bulan ke 7 nak ke 8 baru beli sikit2.. Beli keperluan mandi .. Barut n bedung dlm 5 helai.. Baju pun dlm 5 helai jek.. Lampin pakai buang penting.. Pakai NB pun x sampai 15 keping.. Sampai baby tanggal pusat dag tukar size S.. Masa dlm pantang pun bershoping tpi dlm shoppee...

Sy 4 bulan da start beli..7 bulan da complete..sbb risau bby nak keluar awal ke apa nati xde brg pulak..lg satu bila kita bekerja dgn perot mkin sarat mls nak kesana sini lg..so da settlekan awl2..lgpom ada kwn2 yg bersalin 28-32w mcm tu so mmg kesian sbb brg xsempat nak standby..

4y ago

Sama lah sis...saya pun start dr 4 bulan dah beli sikit2..dpt gaji hujung bulan je shopping barang baby..sbb brg baby dulu2 dah x leh pakai..so kena beli baru la..skrg dah 7 bulan ..semua dah siap..tgu masa je..

6bulan dah beli sikit2, masuk 7bln dah kena prepare bag utk ke hospital in case kalau terbersalin awal. Start beli serba sikit yg penting2 dulu mcm baju, mitten n booties, barut baby dan pampers. Pastu boleh tambah2 lagi sementara tunggu cukup bulan

slow2 dari awal pregnancy beli sikit2 .. 30w dah ready packing semua tinggal nak angkat je sbb kita x tau bila baby nak keluar kan .. x pe beli sikit , nanti lepas bersalin auto kita beli lagi , dahtu beli lagi smpai ada yg x terpkai😂

Saya 7bulan haritu baru beli brg semua bli baju newborn 10helai je hahah sebb baby cepat besar kan .. lagipun baju kakak dia banyak masa kecik elok lagi .. #babysecond

Baru beli mna yg perlu jeww.. Hadiah utkkakak dia pon dulu ada yg x sempat pkai.. Ok kann bby boy bg pkai pinky.. Bru rare kann😁😁😁 #3rdbby

5y ago

sama saya ank ke 3. tp ni rezki x dijangka sbb igt dah xde rezki lagi dah sbb dh lama jarak 5 thn

Thanks semua yg sharing.. tulah plan nk beli sikit yg mn patut sbb ni last bby. brg yg lepas smua dah jual sbb jarak ank jauh