Biasanya bulan ke berapa ibu2 dah mula beli barang baby..

Mak mertua xgalakkan beli awal2 tp sy risau xlarat nak beli bl perut makin sarat.

17 Balas

sy bila dh confirm gender dlm bln 5 cmtu sy start prepare sikit2.. semua on9 je sy beli sis.. skang dh masuk 8 bulan xlarat sgt.. nak mengemas brg pun xlarat.. mujur dh settle awal sbelum tu.. so better sis prepare awal2.. bkn apa takut kita ni ha xlarat

sy 6bln da beli.. skg nk msuk 7bln tgl bbaki 20% g brgnya.. 😊. mak mertua sy kata beli je awl2 nt xda kdai nk buka🤣🤣. tp alhamdulillah brgnya da hmpir nk settle. tgl brg sndri ja lg tgu 8bln bru bli lg..😍

Saya prepare barang pantang masa 3bulan n mula prepare barang baby bila 4bulan sekarang da 5bulan pun da mula xlarat daa naseblaa tinggal 20% aje yang belum beli..Saya beli yang unisex aje even belum tahu gender baby

sy 5bulan dh beli sikit2, sbb nk tggu 7/8bulan bru nk beli, msti kna beli byk sekaligus sbb dh xlama due.. klau beli awal2 dpt la save bajet tu

5 bulan ke atas dah mula beli. kawan2 semua suggest beli awal, jangan dah sarat nanti baru nak jalan2 beli sebab penattt

saya 8 bulan baru beli. 🤣 beli online je senang lagi time pkp nih. shopee banyak pilihan, harga pun murah.

nak dekat due belum 100% barang ready...ehehehe....jnji yg basic dah ada.

Sy beli da 7 bulan jnji ad duit sudahlah bila2 masa bole beli

saya dulu 8bulan start beli..xlarat pun gagahkan juge jalan

4/5 bulan dh boleh beli barang.. x perlu awal sgt