Anak susah nak tido masa tengahhari. Senang bangun after unlatch dari nipple

Biasa ke time pagi dan tengahhari, baby 2m susah nak tido, bila bagi susu (saya df) dia tido but once i tarik dari nipple dia akan terus bangun or only get 5-10 mins before dia bangun balik. Dia akan tido lena kalau latch kat nipple but baby tak suka puting. Please help kadang2 susah nak buat house chores. First time mum 🫣

1 Balas

anak saya pun macam ni. kalau tak contact nap, dia boleh tidur dalam 5-10mins je siang. pastu bangunnya terus menjerit macam kena gigit. kelam kabut lah kita kat dapur. then saya bagi buai, baru dia boleh tidur lama sikit.

3w ago

btul, agak2 anak dah lali trus angkt letak buai, dptlah maknyee rehat jgk or buat keje2 rumah lama skit 😂