Macam mna nak suruh anak minum susu

Anak baru nak masuk seminggu. Ni klau dia tido ni susah nak bngunkan sbab mlam dia berjaga malam tak tido. Pagi tido pastu mcm mna ibu2 paksa minum susu setiap 1-2 jam? Saya try bngunkan sumbat nipple pun dia buat taktau je 😩 risau dia lapar je ni#firsttimemom

3 Balas

haaa samaa sis anak sya day10 pun smaa susah nak bangun ..sya picit2 pelan kaki dia lama2 dia bgun hehe sya lap muka dia dgn kain basah jugak keluarkan susu sikit hidukan kat hidung dia

sapu air sikit dekat muka. pastu waktu dah masukkan puting tu, urut2 sikit jaw dia bagi dia sedar

cuba tukar pampers dia mesti dia bangun