?

Betul ke yee? Sbb sy bru je khilangan baby 3 bln,brsalin nrmal..baby pramatang. Plan nk mngandung semula dlm bln 6 nnti..msa tu dh 7 bulan. Agk2 blh ke ye?

?
11 Balas

Tgk keadaan kita mcm mana puan, kalau kita bkn jenis yg kuat dan tak berpantang betul2 (maksud saya jaga kesihatan dan buat kerja terlalu berat masa dlm pantang). Mmg tak digalakkan utk preggy. Sbb tu nak play save doc akan cakap sebaik2nya mesti kena jarak 2 tahun. Mengelakkan seperti masalah yg disenaraikan tadi. Apa2 pun puan boleh buat checkup utk kesihatan dulu, sblm nak preggy. Atau puan boleh berbincang dgn doc.

hi sis..dulu anak sy meninggal umur dia 3 hari sy bersalin ceaser..lepas 6 bulan doktor kata boleh mengandung lagi..Alhamdulillah lps tu sy hamil lagi dan bersalin normal berat baby pon 2.9kg..inshaAllah sis pun boleh..y pntg sis jumpa doktor o&g dulu..dan jaga kesihatan..inshaAllah semoga urusan sis dipermudahkan..

4y ago

Pakar ad ckp jgk 6 bulan keats bru blh mengandung smula.sy pn plan 7 bln lpas tu,tp tkot bnda yg sma brulang😢tq sis

Rsa nya ne terpulang kpd tuan pnya bdn, klau bdan ok sehat myb xde mslh kot.. Tp sbaiknya bncang dlu dgn doc tkut ada rsiko lain..kwn sy dh ada ank 3org.. And ank2 dia tu beza umr setahun jerr..yg bungsu tu skg umr setahun dua bulan.. skg ne dia tnga pregnt lg dh nk bsalin tnggu hri jerr lgi..

4y ago

Ok tq sis

Boleh sis. Jnji hb sis ok Dan XDA masalah lain. Sy dlu lps bsalin utk baby 22w. Pantang 44 Hari. Lps tu period Dan lekat semula. Jnji bdan sis DH ckup rehat.

4y ago

Owh yke..tkot jgk klau2 trlekat sblm 6 bln.tkot dorng mrh😂

Xsure la sis...better sis tnye doc pakar mcmne try minta nsht dr yg pakar.. n make sure bdn sis btl2 dh kuat n sht... Dan dlmn pn btl2 dh full rekaber...

Jiran sy bslin 30w..ank dia smpat hdup dlm 13 hari..thun lps bulan 3 dia bslin...pastu dia pregy lg..due bulan 3 tahun ni..

Haha. Sy tiada jrang bgtu tau . Ank prtama 2018 kluar , skg ank kdua tunggu hri . Mimmg mati2 kna mrah dctor sbb xmrncng laa.

4y ago

Berapa tahun la boleh ada anak lagi sis?

Klau bersalin normal dan tiada masalah boleh je Klau nk cuba mengandung tpi pape pun kne minta nasib doktor dahulu 😊

4y ago

Tq sis

Minta nasihat dari pakar... Ada yg ok ja. Ada yg kena jarak sebab mslh tertentu

Saya rasa better consult doctor untuk check kondisi puan :)