Assalamualaikum ...nak tnye sbb sye brsalin ank first yg bakal dilahir pd bln 10 nnti...

Air sengkuang cina blh ke hilng kn kuning dan kita amalkn sejak 7 bln smpi dilahirkn

4 Balas

Kuning ni perkara biasa yg jadi kat kebanyakan baby baru lahir. Cuma jangan jemur baby kat panas kalau kuning. Banyakkan menyusu je. Bila dia kerap berak, kuning akan cepat turun. Baby kena kuning dia akan kerap tido jadi puan kena kejutkan dia 2jam sekali utk menyusu

baby sy skg bru 3mnggu..lps lahir hari tu, ad kuning juga.. sye bgi baby mnum aur sengkuang tu, skli mnum 1oz.. shri 3,4 kli sye bgi..allhamdulillah turun kuning 2hr.

3y ago

xtau plk sye sis,ad bhye nye.. hsb suh bgi, sbb tinggi sngt kuning dye, misi ckp 3hri xturun msok wad, duk bawah lmpu,tu hsb suh bgi sengkuang tu, 2hr allhamdulillah trus elok.. nsib baik xde mslh ape2, smga baby sye sihat sntiasa..trmkseh sis info nshat,smga Sihat sllu....

sis minum ss kambing msa preg inshaallah bby xkuning or xtinggi kuning smpai kna tahan wad

tak juga semua bergantung pada jenis darah baby. cuma mommy kerapkan menyusu baby je 🤗

3y ago

yup btul....ank kuning brgantung kpd jenis darah... yg kena jemur adalah ibu bkn ank. ibu dpt nutrisi drp cahaya matahari pagi baik utk susu bdn. bg ank mnum susu bdn sekerap yg boleh....