Baby premature

Baby sy prem at 30 weeks je..skrg umur lahir dh nk masuk 7 bln,umur betul ( ikut due) bru nk masuk 5...nk tnya bila betul2 blh start bg solid food ye...sbb skrg ni dia mcm nk mkn cara dia tu..blh share x

1 Balas

umo bby 6 bulan dh blh bg solid food dh..mcm sy dlu pn ank lahir prem pd 34 minggu..jdual bg ank sy makan sy follow ikut bulan dia lahir... doc n misi kata ikut jdual tersebut..jgn ikut jdual lahir yg spttnye..jd mcm ank sy dlu ptt lahir 16/7 tp lahir 4/6.. maka bila ank genap 6 bulan ikut date lahir 4/6... sy trus bg ank sy mkn...mknn awlnya adalah bubur kosong..kmdian di ikuti beberapa hari selepas itu br bg bby mkn bubur dgn homemade puree..buat dr lobak..labu or etc...mg dpmudahkan segalanya..aamiin😉✌