Degupan

Betul ke orang kata kita boleh nampak degupan jantung janin tu dkt leher kita? atau itu sekadar mitos?

10 Balas

tu mitos sis masa sy blajar dulu x pna dngar @ tbaca degupan jantung janin tu blh nmpak dekat leher kita lg pun x paya ikut saintifik ikut logik akal je baby kat rahim mesti jantung baby ada pada baby x kn tba2 jantung baby nun jauh d leher kita pulak 😂

Ibu takkan dpt dgr degupan jantung baby dlm kandungan. Yg kta dgr tu nadi sendiri. Sbb tu kalau nak pantau degupan jantung baby kena beli fetal doppler mcm yg nurse guna kat klinik.

Saya pun pernah dengar macam tu, sampai kawan saya syak saya ngadung disebabkan, nadi kat leher saya brgerak laju .. Skali cek, tak ngandung pun.. Mitos je tu

Ntah la sis, xpnh dgr plk.. Lau kt leher kite, kte pnye nadi la, mcm mne plk dgupn jntung bby leh tgk kt leher kite😅

Dah kenapa pula. Rasanya yg kat leher kita tu, nadi kita sis. Tak pregnant pun mmg akan berdenyut2 kat leher

Xpernah dgr tu sis.. Rase mitos je tu

Bg sy, mitos sis. Xpernah dgr lg..hehe

5y ago

Pernah juga dengar org tua2 ckp. Org tua pandai tgk ada 2 nafas di leher.

1st time dgr sis.... 😀

Mitos je sis..

betul kot